Stay Calm and carry on!

Corona

Het is altijd akelig als je geen controle over een situatie hebt en niet weet waar iets gaat eindigen. 

Mensen die last hebben van angststoornissen of oververmoeid zijn kunnen zich ineens paniekerig  gaan voelen door alle overdadige berichtgeving en het gebrek aan zekerheid. 

Wat kun je doen?

–       Beperk het aantal keren dat je naar je telefoon grijpt, lees niet alle berichten, beperk je tot je dagelijkse krant en eenmaal per dag het nieuwsbericht.

–       Blijf in contact met mensen! Juist nu je vaker alleen in huis zit is het belangrijk om contact te zoeken en het over andere dingen te hebben.

–       Blijf dingen in perspectief zien, als je overweldigd wordt, is dat een gevoel en net als alle andere gevoelens komt dit gevoel voort uit een gedachte. Leidt jezelf af en bedenk dat elk gevoel voorbijgaat.

–       Zorg voor voldoende lichaamsbeweging, ga naar buiten, doe yoga via you tube, maak je tuinmeubelen schoon (moi) met schoonmaakazijn en ben tevreden over het resultaat. Ook ramen lappen, spitten en andere fysiek inspannende klussen doen wonderbaarlijk werk.

–       Beteken iets voor een ander. Doe een briefje in de bus bij die oudere dame of heer in je straat en biedt je hulp aan bij het uitlaten van de hond of het doen van je boodschappen. 

–       En LEEF, nu, in dit moment, adem geniet, het water in Venetië is schoner, de lucht minder vervuild, we staan stil, hoe mooi is dat, ondanks alle ellende? We kunnen er alleen maar het beste van maken en dat is de keuze die we hebben, ongeacht de omstandigheden!